Tuesday, January 23, 2007

Milano

Ajattelin nyt kirjoittaa sentaan jotain, vaikka minua inhottaa kirjoittaa ilman noita kivoja pienia pisteita tiettyjen kirjainten paalla.

Italia on osittain juuri sellainen kuin voisi olettaakin. Esim. auton voi nahtavasti parkkeerata lahestulkoon minne tahansa. Suojatien paalla on yleensa mukavasti tilaa, mika on varsin katevaa. Ja myos jalkakaytavan ja ajaradan valiin jaavat nurmikot on kuin tehty parkkeerausta varten. Ja tietysti, jos laittaa hatavilkun paalle, niin auton voi jattaa ihan mihin vaan mielitekee. Siis vaikkapa keskelle katua.

Muutenkin liikenne on melko kaoottista eika kukaan oikein tunnu tietavan mika niiden variaan vaihtavien valojen tarkoitus on. Skootterille voi katevasti puikkelehtia autojen valeissa, eika tarvitse valittaa liikennesaannoista sita vahaakaan.

Ai, niin. Yhdistynyt Kuningaskunta on ajautunut kansainvaliseen kriisiin. Syyne Celibrity Big Brother. Gordon Brown on nyt sitten matkustanut Intiaan selittelemaan, miksi pahat brittijulkimot ovat haukkuneet isonveljen talossa asuvaa Bollywood tahtosta telkkarissa. Minusta se maa voisi taas vaihteeksi vaikka hankkia oikeita ongelmia. Tai siis keskittya niihin oikeisiin ongelmiin, kuten siihen, ettei lahes viidennes vaestosta osaa lukea.

Huomenna lahden Roomaan. Taalla sataa, joten on selvastikin aika vaihtaa maisemia. Tahan asti on ollut tosi nattia ja aurinkoista. Sadekin on kylla tavallaan ihan kivaa, varsinkin taalla, kun samalla ei tuule ihan kauheasti. Newcastlessa sade tarkoittaa aina myos tuulta. Tai itseasiassa siella vaan tuulee aina ihan kunnolla, vaikka ei sataisikaan.

Kuviakin olen ottanut, ilmestynevat tanne, kunhan paasen takaisin oman koneeni aareen.

2 comments:

Milla H said...

Mööh! oon niin kateellinen, ettet tiedäkkään. Ku mä pääsen ulkomaille, bloggaan siitä ja teen teidät muut vihreiksi.

Aapo said...

Porrrco zio. Osuin tänne tuolta toisaalta ja mun oma ikuinen amore/odio-suhteeni Euroopan suurimpaan ulkoilmasirkukseen tai vanhainkotiin pakottaa mut kommentoimaan. Varsinkin kun sivusit tuota trafficopuolta.

Jos Milanon liikenne pisti silmään niin saattaisit rakastua Sisiliaan. Parkkeerauksesta nyt en edes sano mitään, mutta kun bensa-aseman pumppupoika lorotti gasoliinoa tankkiin tupakka toisessa kädessään niin ainakin yllekirjautunut tunsi olevansa melkoslailla kaukana kotoa. Pumpattava bensa vielä höyrystyy erityisen kauniisti Sisilian auringon alla.

Buon viaggio.