Tuesday, March 13, 2007

Viikkovitonen

Tällä kertaa Skrubun viikkovitosen aihe oli minunkin älylliselle tasolleni sopivan haastava, joten voisin aikani kuluksi listata viisi inhokki kotityötä.

1. Imuroiminen
Itse homma voisi olla jopa ihan leppoisaa, mutta minä en vaan voi sietää imurin ääntä. Enkä kyllä oikein muutenkaan liian kovia ääniä. Heti kun joku keksii täysin äänettömän imurin, minä hankin sellaisen itselleni.

2. Roskiksen tyhjentäminen
Yksinkertaista ja helppoa, eikö? Mitä minä sitten tässä marmatan. No, kun sitä ei koskaan kuitenkaan muista/jaksa viedä ajoissa, ja sitten pussi onkin niin täynnä, että se uhkaa haljeta. Pahimmassa tapauksessa systeemistä vielä valuu jotain yököttävän hajuista lientä ympäriinsä ja saa olla harvinaisen taitava, että sen saa ulos itseään sotkematta. Ongelma tietysti pahenee näin kesää kohti kuljettaessa, kun kärpäset heräävät eloon ja hajuhaitat pahenevat päivä päivältä.

3. Pyykkien pesu
Olisi varmaan ihan mukavaa, jos olisi kunnollinen pesukone. Kun kämpästä ei sellaista löydy, on riippuvainen pesutuvan tarjonnasta, joka ei ole kovin laadukasta. Kaikki vaatteet näyttävät vuosia vanhoilta, nyppyisiltä ja nuhruisilta heti ekan pesun jälkeen. Käsinkään ei viitsisi ihan kaikkea pestä, ja aina laittaessani koneen päälle tunnen pientä kauhua siitä, mitkä vaatteet tällä kertaa ovat tuhoutuneet lopullisesti. Maksaakin vielä tuhottoman paljon, saan helposti pyykkipäivänä kulumaan £7, vaikka pyykkiä olisi kertynyt vain muutamalta viikolta.

4. Tiskaaminen
Minä jopa tykkäsin tästä joskus, mutta tähän ikään mennessä sitä on kai jo saanut tehdä ihan tarpeeksi. Tiskaaminen oli siis kai kivaa joskus silloin, kun äiti kielsi, peläten kai astioiden rikkoutumista ja vedenpaisumusta. Sitä paitsi kädet ei oikein kestä saippuassa lilluttamista ja hanskat on hankalia ja aina rikki jostain kohtaa.


5. En minä tee muita kotitöitä.
Eiku. Noh sanotaan vaikka pölyjen pyyhkiminen, kun se nyt vaan on ihan turhaa. Kaikki pölyyntyy uudelleen parissa päivässä kuitenkin.

Näin loppukaneettina voin kertoa suuret saavutukseni kotitöiden välttelemisen saralla: Ikkunoita en ole vielä koskaan pessyt missään muualla kuin lapsuudenkodissani, ja silloinkin kai olin lähinnä äidin tiellä ja muka apuna.Luulen, etten pitäisi siitä. Silittäminen on kivaa, vaikka lähinnä silitän jonkun satunnaisen kauluspaidan kerran puolessa vuodessa, jos silloinkaan.

2 comments:

Anonymous said...

" Heti kun joku keksii täysin äänettömän imurin, minä hankin sellaisen itselleni."

Jotenkin kuvittelisi, että tuo on täysin mahdollista jo. Tai ainakin nykyään äänisuunnittelu on niin iso osa tuotesuunnittelua.. Autotkin kai kyettäisiin tekemään jotakuinkin äänettömiksi (ja niin ne mun mielestä kyllä jo onkin), mutta ilmeisesti ihmiset tykkää, että autoista kuuluu murinaa kuin tiikerin masusta. Tehoa, tehoahan se osoittaa!
Kenties äänetön imurikin siis olisi mahdollinen, mutta äänekäs kuulostaa vaan tehokkaammalta.
Mä voisin varmaan hommata sellaisen imurirobotin, joka imuroisi omaa nurkkaansa täällä. Sitten voisi hyvillä mielin olla imuroimatta koko vuoden.

Annimaria said...

Niinpä, kyllähän sen nyt jo pitäisi olla mahdollista. Onhan kuulokkeitakin jo sellaisia, jotka hävittävät taustamelua. Ehkä pitäisi sitten vaan hankkia sellaiset ja laittaa imuroidessa korville. Niillä olisi muutenkin käyttöä, kun ihmiset esimerkiksi raahaavat kirkuvia lapsia ihan joka paikkaan.