Sunday, February 04, 2007

Italia osa1: Milano

Kuvia Italiasta, olkaa hyvä. Lisää tulee, kunhan jaksan pelata tämän bloggerin kanssa lisää. Nyt vetäydyn Harry Potterin ja terveyskaupasta löytämieni Panda-lakritsien pariin. (Joo, ne on ihan varmasti tosi terveellisiä, ei niitä muuten olisi siellä myyty.)

Ai niin, minä en ymmärrä miten ne ovat antaneet mäkkärille liiketilan tuolta hienosta galleriasta, jossa on lähinnä Prada ja Dolce&Gabbana ja pari tosi hienoa ravintolaa.



Ilmastointiteipillä voi korjata todistettavasti ihan mitä tahansa.



Unikko-saappaat Milanossa ja taka-alalla tyynykin, jos viitsii tihrustella.


Näin pohjoismaalaiseen minimalismiin tottuneena hautausmaat maailmalla jaksavat ihmetyttää. Isoja muistomerkkejä ja patsaista vaikka miten paljon, kukkia joka puolella ja valokuvia vainajista. Jotenkin tuo minun kokoiseni vauva suutelemassa pienen pientä Kristusta näytti erityisen hämmentävältä.




Ja minä uskaltauduin ihan yksin katselemaan hautoja, jotka olivat maan alla. Tällä kertaa en repinyt kenenkään nahkatakkia rikki, osittain ehkä siksi ettei ollut ketään nahkatakkiin pukeutunutta lähistöllä. Ja oli päivä joten ei ollut yhtään niin pelottavaa kuin sillä yhdellä hautausmaalla muutama vuosi sitten. Muuten tuo paikka kyllä oli aika karmea. Koko rakennus täynnä hautoja. Seinät pelkkiä hautoja, kannatin pylväätkin täynnä pieniä luukkuja, katot ja lattiat täynnä hautoja, terasseilla pieniä patsaita, jotka olivat oikeasti hautoja eli niissä oli uurnan mentäviä luukkuja. Ja sisäpihalla tietysti hautausmaa.

Ja yksi haudoista oli muutettu siivouskomeroksi. Vähän kurjaa ja samalla aika huvittavaa.









Potkupalloa sumussa. Melkein kuin Newcastlessa. Puissa on kuitenkin lehtiä, joten Italiassa tuo on otettua, uskokaa pois.



Tämä nyt vaan oli ainakin minun mielestäni valtavan hauska kyltti, mitä ikinä mainostaakaan loppujen lopuksi.




Joku voisi kertoa minulle, miksi aina eksyn paikkoihin juuri silloin kun siellä on tällainen ilmakuvanäyttely. Nähtiin näitä aika monta jo reilillä ja sen jälkeenkin olen bongannut useita. Tai ehkä niitä sitten vaan on kaikissa kaupungeissa jatkuvasti nykyään, eikö Helsingissäkin ollut vähän aikaa sitten?

No comments: