Thursday, February 22, 2007

Kaikki on kiellettyä

Tämä maa on täynnä kylttejä, jotka kertovat mitä ei saa ja välillä myös mitä pitää tehdä. Ei voi sitten kukaan ainakaan väittää, ettei tiennyt rikkovansa sääntöjä.




Ehkä jokaisella vapaalla nurmikon kaisteleella harjoittelevat keski-ikäiset ja varakkaat golfaajat ovat suurikin ongelma täällä päin, minä en kyllä ole nähnyt vielä yhtäkään.



Entäs tämä sitten? Nuo sarvikounojen päälle kiipeilevät ihmiset ovatkin sitten ihan oma ryhmänsä, joka on todella häiriöksi ihan jatkuvasti.



Tämä ehkä vähän selittää, mutta ei silti olisi kyllä tullut mieleenkään ilman kylttiä. Lukemisen jälkeen teki kyllä miele kiipeillä, mutta en sitten kuitenkaan kehdannut.



Tämä on sitten sitä toista sarjaa. Eli kun on vetänyt vessa, on syytä pestä kädet. Eipä olisi tullut mieleenkään ilman tätä hyödyllistä tarraa, joka on liimattu lähes kaikkien julkisten vessojen seinälle.



Tämä on kai sitten jotain siltä väliltä. Kielto ja käsky samassa. Kuva on kyllä hieno. Kannattaa pitää aina lapio valmiina, kun ei noista koirista tiedä, voivat tehdä tarpeensa milloin tahansa.

Näitä kaikenmaailman kieltoja ja muita kylttejä on ihan joka paikassa. Meidän asunnossa on hellan vieressä lappu, joka kertoo että hella pitää puhdistaa säännöllisesti. Jos näin ei tee, se viedään puhdistettavaksi jonnekin ja tämä maksaa £90. Ovissa lukee, että ne pitää lukita ja patterin vieressä on tarra, joka kertto ettei saa laittaa tavaroita liian lähelle kuumaa patteria. Tarrassa on kuva palaneesta huoneesta muistuttamassa mitä käy, jos ei tottele.

Bussissa on kyltti, jossa lukee mitä maksaa, jos jää kiinni liputtomuudesta. Samassa kyltissä kerrotaan myös, että jos käräytttää kanssa matkustajansa esim. bussin rikkomisesta, siitä saa palkkion. Jalankulkijoiden liikennevaloissa lukee, että pitää odottaa vihreää, ja tiehen on kirjoitettu mihin suuntaan pitää katsoa. Tämä on kätevä maa, ei tarvitse koskaan vaivautua ajattelemaan itse.

No comments: