Sunday, November 05, 2006

Uskonto

Tällä kaupungilla on yhteinen uskonto, joka saa kadut täyteen ihmisiä. Sen temppeli on kaupungin suurin rakennus, joka hallitsee katukuvaa ja erityisesti yliopiston kampusta. Mikään muu ei saa ihmisiä samalla tavalla liikkeelle, kuin nämä uskonnolliset menot.

Niin, kuten joku ehkä arvasikin, puhun jalkapallosta. Ja minäkin uhrasin taannoin sievoisen summan rahaa tälle alttarille ja tänään sain rahoille vastinetta reilun parin tunnin edestä.

Olihan tuo ihan näkemisen ja kokemisen arvoinen juttu. Ottelu oli ehkä hieman tylsänpuoleinen, ja Newcastle meni vielä häviämäänkin. Ottelun tylsyydestä kertoo ehkä se, että toisen puoliajan alussa mies takarivistä huusi: "Could somebody please do something exiting!". Tähän paljon edempänä oleva mies vastasi nousemalla seisomaan ja taputtamalla käsiään yhteen. Mitään sen mielenkiintoisempaa ei sitten hetkeen tapahtunutkaan.

Hauskaa oli myös se, että olin katsomassa ottelua vannouteneen Sheffield-fanin kanssa, ja istuimme tietysti Newcatlen päädyssä. Ei siis kovin hyvä yhdistelmä, sillä ajoittain fundamentalistit yltyvät väkivaltaisiksi. Varsinkin Newcastlen kannattajat ovat kuuluisia väkivaltaisesta käytöksestään. Selvisimme kuitenkin hengissä, sillä David puri urheasti huultaan koko ottelun ajan ja oli suhteellisen hiljaa jopa silloin kun Sheffield teki ainoan maalinsa.

St. James Park on kovin mahtipontisen ja seremoniallisen näköinen varsinkin ulkoa. Vaikka se tietenkin on vain ontto kuori, jonka keskipiste on taivasalla. Katsomassa on siis kylmä, jos ei riehu tarpeeksi pitääkseen lämpöä yllä. Onpa tuo rakennus niin valtavan suurikin, että näkyy jopa minun ikkunastani, vaikka asun melko kaukana keskustasta. Todellinen kaupungin symboli yhdessä vastapäätä sijaitsevien panimorakennusten kanssa. Joo, ja se on kuulemma ihan vaan sattumaa, että ne sijaitsevat vierekkäin. Uskoo ken tahtoo.



Niin, ja minä en ole koskaan nähnyt minkään kaupungin katuja samalla tavalla täynnä kuin täällä ennen ja jälkeen ottelun. Myös kaikki ravintolat olivat enemmän tai vähemmän täynnä. Ovat ne sitä tietysti aina lauantaisin, mutta heti ottelun jälkeen oikein minnekään ei päässyt sisälle. Lopulta löysimme itsemme Wokmaniasta, joka on ihan kiva vaikkakin ketjuisa aasialainen buffet. Ja siellä oli suklaasuihkulähde. Mitä muuta voi nainen enää haluta? Hyvä päätös muutenkin mukavalle illalle.

2 comments:

Anonymous said...

http://come.to/toonarmyfinland

t jussi

Annimaria said...

Jännää, enpä tiennyt että tuollainenkin yhteisö on olemassa. Noh, nytpä tiedän.