Sunday, November 12, 2006

Isäinpäivä - minun päivä?

Vitkuttelen sängyssä 2tuntia pidempään kuin herätyskelloni antaisi. Sen jälkeen valmistan juhlavan aamiaisen -itselleni. Keitettyjä kananmunia, tuoreista greipeistä puristettua mehua ja paahdettua ruisleipää. Nautiskelen sen sängyssä. Radiossa juontaja onnittelee kaikkia suomen isiä ja soittaa top40 listan ykköseksi noussutta Lauluyhtye Rajaton and Lahti symphony orchestra plays ABBA. Katselen hetken turhia tv-ohjelmia ja selailen eilisen hesarin läpi.

Järjestän iTunesiin uuden soittolistan ja käyn lumisateessa lenkillä. Joogaan Massive Attackin tahtiin ja otan nautinnollisen pitkän suihkun. En ole ikuisuuksiin kuorinut ihoani tai edes ajatellut säärikarvojani. Nyt tulee sekin hoidettua. Luen tämän päivän hesaria hetken ja istun uskollisen koneeni ääreen.

Eilen oli taide- ja tyttöjen päivä. Ensin kökötettiin poikien kanssa pimiössä leikkimässä Kuunvalokuvausyön saaliilla. Noin kuuden tunnin session tuloksena saatiin pari hyvää ja loputkin ihan kelpokuvia. Kilpailuun niistä osallistuu kuusi. Loppuilta kului Marikan kanssa stand up:pia seuratessa ja maailmaa parantaessa. Niin paljon sanottavaa, analysoitavaa ja kuultavaa.

Harvoin sitä on kunnolla aikaa itselle ja myös tarmoa tehdä jotain. Arjesta hetken liietessä sitä tahtoo vain avata television ja unohtaa itsensä. Nyt mietinkin, että tohdinko edes rikkoa tätä illuusiota ja soittaa isälle - antaa päivääni pois.

No comments: