Sunday, November 19, 2006

Talviurheilua

Täällä ei ole vielä kovinkaan talvista kun Suomeen vertaa. Lämpötila on plussan puolella, osa puista vielä vihreitä (osa jo lehdettömiä) ja ruohoa leikataan harva se päivä (tai ainakin minun ikkunani alla aina kun saisin nukkua pitkään). Silti kuten kuvistakin voi päätellä kävimme tänään kämppisteni Beckyn ja Sarahin kanssa luistelemassa.


Luistimet olivat melko kauheat, tai sitten olen vain totaalisesti unohtanut miten luistellaan. Ja paikallisten tyttöjen mielestä (ei kylläkään kämppisteni, onneksi) kiljuminen on ilmeisesti hyvinkin olennainen osa luistelua. Minusta vähän vähempikin olisi riittänyt. Luistelu on täällä muutenkin vähän enemmän extreme-kokemus, kun kukaan ei oikeastaan osaa luistella. Joten kaikki ihmiset törmäilevät ja tarrautuvat toisiinsa. Siinä pitäisi sitten yrittää itse pysyä pystyssä, kun jalassa on jonkinlaiset kummalliset muovihärpäkkeet, joita joku on erehtynyt luulemaan luistimiksi. Ja alla kuhmuraista sohjomössöä, joka muistuttaa etäisesti jäätä. Jään laatu on tietysti ihan ymmärrettävää, kun luistinrata on ulkona ja lämpötilareilusti plussalla.















Kaikesta hässäkästä ja hyvin mauttomasta musiikista huolimatta, oli kuitenkin kivaa. Tuli mukavan talvinen ja jouluinen olo. Vaikka ei oikeasti olekaan talvi, ja jouluun vielä paljon aikaa.

Aloin myös miettiä, että miksiköhän en ole koskaan oppinut kunnolla luistelemaan. Siis kyllähän minä pystyssä pysyn, mutta en sitten paljon muuta. Pitää varmaan koittaa uudelleen Suomessa, jos vaikka löytäisin kunnolllista jäätä ja oikeat luistimet.

Meillä on muuten jo joulukuusikin olohuoneessa. Joo, aika aikasta, mutta eipä ollut minun ideani. Täällä on muutenkin jo täysi jouluhässäkkä päällä kaupoissa ja muutenkin. Normaalisti minua kai ärsyttäisi, mutta olen tainnut tulla vanhaksi, enkä oikeastaan huomaa koko juttua.

Joulusta ja talviurheilusta puheenollen, vietimme myös perinteisiä suomalaisia pikkujouluja viime lauantaina. Täällä se on vain paljon miellyttävämpää, kun kukaan muu ei niitä vietä. Eli esim. perinteistä tuntien mittaista taksin odotusta ei oikein voi harjoittaa. Tai no, kyllä ne taksit aika varattuja ovat täälläkin ihan normaalina lauantai-iltana, mutta ihan suomalaisiin pikkujoulumittoihin ei taideta päästä.

Tässä siis vielä muutama kuva pikkujouluista. Huomatkaa ihka aito suomalainen tonttulakki. (Se on muuten oikeasti tosi historiallinen SYP:in mainoslakki.) Joo, ja en minäkään tiedä miksi haistelen olutta tuossa kuvassa.




P.S. Pahoittelen sekavaa ulkoasua. Blogger ja kuvat eivät ole mitenkään liian yksinkertainen yhdistelmä. Onneksi tämä ei ole mikään taidejulkaisu, joten koittakaa kestää. Ja on muuten ihan oma vikanne, jos luette. Kukaan ei pakota.

No comments: