Thursday, August 20, 2009

Neulegraffitteja

Bongattiin Tampereella lähellä Kehrässaarta kaiteen ympärillä neulegraffiti, ja sen jälkeen olen vähän googlaillut aihetta. Idea on mielestäni aivan loistava. Eli kaupunkiympäristöä voi piristää neulomalla tai virkkaamalla erilaisia putkiloita, joita sitten voi kiinnittää ompelemalla kaiteiden, ovenkahvojen, putkien ynnä muiden sopivan mallisten esineiden ympärille.

Loistavaa monestakin syystä: Jos kyseisen putken tai kaiteen omistaja ei ole ilahtunut neuleesta, on se helppo poistaa saksilla, mikä on huomattavasti edullisempaa kuin maalien pois peseminen. Neulelangat ovat myös graffitin tekijälle huomattavasti turvallisempia kuin ties mitä kemikaaleja sisältävät spray-maalit.

Voisin ryhtyä itsekin neulomaan tuollaisia, kunhan vaan saan jostain ylimääräisiä tunteja vuorokauteen. Raportoin sitten vaikka tänne, jos saan joskus jotain aikaiseksi.

Tässä vielä linkkejä vähän perusteellisempiin juttuhin aiheesta:

Tekstiiliopettaja-lehti

Aamulehti

Kemikaalikimara (joka muuten on yleisestikin aika loistava blogi täynnä asiatietoa)

Hesari

3 comments:

Susanna said...

Elinan (joka Tampereen neulegraffiteja tekee) ihana blogi loytyy taalta: http://knitsea.blogspot.com/ <3

Minusta ilmio on mita ihanin. Lontoossa en kuitenkaan ole yhteenkaan neulegraffitiin viela tormannyt. Paikallinen mosaiikkigraffiteja tekeva mies on kylla useasti osunut silmaan. :)

ANna said...

jos saan mainostaa itteäni, niin tässä postauksessani on muutamia muita katsastamisen arvoisia, neulegraffitiin liittyviä linkkejä:
http://anyamanas.blogspot.com/2008/11/graffiti-p-svenska-riktigt-p-finska.html

Mummu said...

Hauskaa! Teimme tänään 5.lk:n oppilaiden kanssa neulegraffitteja ja etsiskelimme tietoa niistä. Kiitos Anni hyvistä linkeistä.