Wednesday, August 26, 2009

Lähtötunnelmissa

Asuntomme on nyt alivuokrattu. Ensi tiistaina nurkkiimme muuttaa joku vasta kirjoittanut hattulalainen pojankloppi. Vuokraamme asuntomme kalustettuna, mutta poika toivoi, että veisimme pois (henkilökohtaisten tavaroiden lisäksi) astiat, petivaatteet, matot ja julisteet. Ehkä tyyppi ei arvosta Kiinan kommunistisen puolueen propagandaa tai sitten se ei tykkää Beatlesistä.

Pyykkikone laulaa täällä yötä päivää, koska en halua pakata mitään varastoon likaisena. Siivotakin ehkä pitäisi. Olisi se kai kohteliasta pyyhkiä omat pölynsä lattioilta vuokralaista varten. Olemme hankkineet kellarikoppeihin lukot (onneksi meillä on kaksi), kaivaneet seinänaapurin (Siwan) pahvinkeräyslaatikosta pahvilaatikoita ja Jari seuraa ruumiinlämpötilaansa kiinalaisia varten päivittäin. Lähdön hetki on siis lähellä.

Keksin vähän väliä jonkun typerän huolenaiheen, joka vaivaa ja stressaa minua, jopa valvottaa. Viimeksi huolestuin siitä, että en tiedä ranskaksi sanaa lakana. Huoli johtui tietysti siitä, että minun on saapuessani vuokrattava lakanat asuntolastani. Tarkistin, sana on drap. Tämän ongelman ratkaistuani muistin, että saavun Lilleen sen verran myöhään illalla, että en välttämättä pääse ensimmäisenä yönäni laisinkaan asuntolaan yöksi. Onneksi Lonely Planetin mukaan Lillessä on myös hostelleja.

Tiedän jo nyt, että kielitaitoni on niin heikko, että luentojen seuraaminen menee lähinnä vaikeimpien sanojen muistiinkirjoittamisessa. Ehkä jo lokakuussa ymmärrän, mitä aihetta luennot käsittelevät. Toisaalta, tärkein tavoitteeni onkin juuri kielitaidon kartuttaminen. Jos joulukuussa arkielämä sujuu ilman sanakirjaa, olen iloinen. Katsotaan kuinka nopeasti opin statuspäivittämään facebookissa ranskaksi!

PS. vaihdoin blogiin vähän syksyisemmän lookin.

1 comment:

Annimaria said...

Kivaa, syksyn lehtiä, vaikka täällä onkin vielä aika kesäistä. (Tai niin kesäistä kuin Englannissa nyt yleensäkään koskaan.) Onnea matkaan, eiköhän se siitä. Varsinkaan kun sun yliopistoa ei Suomessa varmaan kauheasti kiinnosta, suoritatko siellä mitään opintoja, joten turha murehtia niistä.