Friday, March 20, 2009

Episcopal Ordination

Olin tänään töissä täällä:



 Ihan hauskaa oli syöttää ja juottaa piispoja, pappeja ja muita kirkonmiehiä aurinkoisena perjantaina. Sillä välin kun yllä olevaa videota todennäköisesti kuvattiin, istuimme työkavereiden kanssa kirkon sisäpihalla lämmintä kiviseinää vasten ja keskustelimme Guinnesistä ja pyhän Patrickin päivästä. Sopi mielestäni ihan hyvin teemaan, onhan tuo uusi piispa irlantilainen. Taustalla kuului sekä kirkosta tulevaa kuorolaulua, että viereiseltä Pink Triangle -alueelta kuuluvaa teknojumputusta. 


En taas jotenkin ollut tajunnut, että kyseessä on tämän luokan tapahtuma, kun aamulla lähdin töihin. Nyt on sitten Newcastle saanut uuden Katolisen piispan, ja siinä sivussa noin 500 ihmistä (joista melko suuri osa irlantilaisia) saivat viiniä ja mehua juodakseen. 


Itse sain päälleni tarjottimellisen punaviiniä. Onneksi meillä on nykyään mustat työpaidat, ennen ne olivat haalean siniset. Mikä siinä on, että ihmisten pitää väkisin kävellä päin tarjotin kädessä seisovia tarjoilijoita? Tai saada väkisin se keskimmäinen lasi täydeltä tarjottimelta? (Erityisesti, jos tarjottimella on muutenkin huteria kuoharilaseja, nimim. kerran myös 20 kuoharilasia päällensä saanut.)

Ruokaa jäi yli järjettömät kasat, jota sitten me työntekijät raahasimme kotiin. Saimme metrossa aika paljon huomiota, kun oltiin siellä isojen tarjottimien kanssa, jotka oli kääritty vain kelmuun. Moni olisi halunnut päästä osingolle, mutta ei oikein huvittanut enää 12 tuntisen tarjoilutyöpäivän jälkeen alkaa jaella ruokaa ilmaiseksi metrossa. Eräs mies myös huomautti että 'That's not normal behavior.' Miten niin ei ole normaali kulkea metrossa tarjotin kukkurallaan cocktail-paloja, suklaaseen dipattuja mansikoita ja brie-juustoa? Itse kylläkin raahasin kotiin vain muutaman muovirasiallisen katkarapuja, kun olen viikonlopun yksin kotona. Täällä on sunnuntainan äitienpäivä, joten molemmat kämppikseni lähtivät tänään moikkaamaan vanhempiaan. Itse sen sijaan vietän sunnuntainkin töissä. 


Tänään oli myös viimeinen luento ennen pääsiäislomaa, opintojen pariin palaan siis vasta neljän viikon päästä. 

P.S. Uudella piispalla oli aika makea pinkki-musta kaapu päällä myöhempien juhlallisuuksien aikana. Tuolla kirkossa herralla on varsin tylsästi valkoista yllä.

2 comments:

Nelle said...

me on katsottu tudorsia nauhalta - ei voi mitään, hurjat mielleyhtymät pukkaa heti pintaan :)

Annimaria said...

tudors on mulle ihan vieras sarja, joten en kyllä nyt saa minkäänlaisia mielleyhtymiä päähäni. Noh, on mulla sen verran vilkas mielikuvitus, että jotain voin päätellä.