Wednesday, February 11, 2009

Juhlapäivä

Puolan jälkeen on ollut hiukan vaikea tottua brittiläiseen ruokakulttuuriin. En esimerkiksi oikein löydä meidän kampukselta mitään mitä luokittelisin ruuaksi. Siis mielestäni majoneesilla täytetty voileipä ja paketti sipsejä ei ole lounas. Samoin supermarkettien vihannesosastot on aika surkeita eikä esim. normaalia salaattia saa oikein missään muussa muodossa kuin valmiiksi silputtuna ja pestynä muovipussissa. MUTTA: löysin eilen ruisleipää Fenwicksin ruokapuolelta ja olen hyppinyt onnesta siitä lähtien. Vielä sellaista kunnollista, jossa ei ole mitään muuta kuin ruisjauhoa, vettä ja suolaa. Edelleen on ikävä Krakovan edullista hintatasoa, Sw. Annylla ollutta salaattibaaria ja superhalpoja torivihanneksia, mutta ehkä ruisleivän voimin pärjään kevääseen asti.

Olen kyllä myös tilannut taas niitä luomuvihanneslaatikoita, joista taisin joskus postaillakin. Aivan loistava idea, ja joka viikkoinen yllätysboksi kummallisia vihanneksia täynnä on vähän kuin saisi lahjapaketin joltakin. Tulen aina torstaisin juosten kotiin yliopistolta, että pääsen avaamaan vihanneslootani. Aika tylsää taitaa olla mun elämä nykyään, kun oon näin innoissani jostain multaisista juureksista... Lupasin muuten myös tehdä piimäjuustoa viikonloppuna, joten äiti, jos luet tätä, kyselepä mummolta parhaat vinkit ja lähetä mulle :). Löysin kyllä jo Satakunnan Kansan sivuilta reseptin, eikä se vaikuttanut liian hankalalta. Saa nähdä mitä siitä tulee...

3 comments:

T said...

Tuosta majoneesilla täytetystä voileivästä ja sipsi-paketista: kun itse kävin Britanniassa kurssilla, siellä oli joka helluntain päivä lounaalla tarjolla majoneesilla täytettyä leipää ja pekonisipsejä tarjolla.

Kun kysyin onko tämä ihan normaali annos täälläpäin, sain kohteliaan "well, duuuh!"-vastauksen että on.

Seeeelvä...mutta ananaksesta sielläpäin varmaan tykätään. Tilasin majapaikassani mielestäni normaali-pizzan, jonka täytteenä mainittiin ohimennen ananas.

Eteeni saamani lätty oli varmaan suunniteltu Helvetin "ironiset rangaistukset"-toimistossa niille ihmisille, jotka tykkäsivät sitrushedelmistä; siinä oli mukana pizzapohjaa, mutta 99% annos koostui ananaksesta.

Kai se ananas sitten sopivasti poistaa kehosta nesteitä ja majoneesia.

Vai olenko vain ennakkoluuloinen? ;)

Mummu said...

Täytyypä kysäistä mummulta huomenna, jollet vielä ole ehtinyt juustoa tekemään. Olen ajatellut kans, että noi vihanneslaatikot olisi hieno juttu täälläkin. Sais sitten lähiruokaa ja tietäis vähän mistä se on kotoisin. Jollei nyt sitten kaikki vihannestuotanto mene esim. Puolaan.

ANna said...

:D Ihana postaus! Mäkin tässä olen tekemässä ekaa luomuvihannestilaustani Ekolon nettisivujen kautta. On Suomessa kai muitakin tällaisia palveluita, mutta kun tuo Ekolo on alakerrassa, niin kaipa siitä on hyvä aloittaa :)
Mä tajusin viimein salaattipussin merkityksen viimeksi mökkeillessä, kun piti loihtia herkkusalaatti kahdelle hengelle ilman, että jääkaappi täyttyy vähän käytetyistä salaatinkeristä. Ja oli hienoa, kun salaatissa oli kerrankin jotain muuta salaattilajiketta kuin jäävuorisalaattia :)