Thursday, September 18, 2008

Sade taukosi ensimmäistä kertaa sunnuntain jälkeen, tänään on vain hiukan tihuttanut silloin tällöin. Newcastlessa olivat huolissaan, kun luulivat yliopistolla, että täällä on lukukausi alkanut jo syyskuun alussa, enkä ollut vielä eilen ilmoittanut saapuneeni paikan päälle. Lähettelin parit mailit, ja asia on kuulemma ok, ja riittää kun lähetän loput paperit sitten lokakuun alussa. Jotenkin vaan huvittavaa, miten huolestuneelta se meidän Erasmus kordinaattorin maili vaikutti, ja kuinka myöhemmin saamani vastauskin oli hirveän äidillinen.

Löysin asunnon, jonne muutan maanantaina, ja muutenkin asiat tuntuvat sujuvan. Puolan kieli vaikuttaa edelleen melko käsittämättömältä, mutta ehkä tässä kahden viikon aikana oppii ainakin muutamia fraaseja. Olisi kiva myös ymmärtää ruokalistoja hiukan paremmin, varsinkin kun olen taas ollut syömättä lihaa. Krakova on jännä sekoitus perinteistä Puolaa, kommunistista arkkitehtuuria ja eurooppalaisen suurkaupungin tunnelmaa.

Pääsen muuten myös paikalliseen sanomalehteen. Minua ja muutamia muita vaihtareita haastateltiin tänään, ja juttu tulee kai maanantain lehteen. Toimittaja oli alaa opiskeleva tyttö, joka oli itse ollut Erasmus vaihdossa Tampereella. Juteltuamme puolisen tuntia nauhalle, tyttö totesi, että voi näyttää meille lauantaina kaupunkia. Tuntui jotenkin hassulta saada puolalainen puhelinnumero suomenkielisestä kalenterista revitylle sivulle kirjoituttuna. Maailma on niin pieni, sillä täällä on tietenkin myös se kiintiö turkulainen historianopiskelija, joka löytyy mistä tahansa minne menen.

No comments: