Saturday, December 22, 2007

Linnan muurit kohoaa

Piparkakkutalon tekeminen pienemmille sisarille jouluksi on jo muodostunut jonkinlaiseksi perinteeksi. Niinpä tänäkin vuonna Minttu ja minä tartuimme kaulimen varteen ja kävimme työhön.

Malleja etsittiin Helsingin Sanomien piparkakkutaloäänestyksestä
ja lopulta päädyttiin tekemään linna. Suunnitelmissa oli yksinkertainen linnoitus, mutta näppärien kaavojen löytyessä netistä päädyttiin tuunaamaan niistä kolmekerroksinen ritarin linna. Ihan omaa suunnittelua ovat mm. kellotorni ja nostosilta. Ikkunalaseista ja ritarista peitsineen ja kilpineen olemme myös erityisen ylpeitä.

Viime vuoden muumitalon rakentamiskokemuksista viisastuneena touhu kävi tällä kertaa huomattavasti kivuttomammin (=ei palovammoja). Netistä löytyi myös käteviä vinkkejä, joilla seinistä ja katoista sai melkein suoria. Kuvasarja rakentamisprosessista alla.











Joka ikkunassa on liivatelehdistä tehdyt lasit. Katto on rakennettu mantelilastuista ja laskusillan köydet lakritsinauhasta. Linnan taakse ikkunattomiin seiniin tehtiin hienot ritarikuviot.





Hyvää joulua kaikille!

4 comments:

Anonymous said...

Siinä on polkkakarkkikeppejä... nams

Hannu said...

Hieno linna!

ANna said...

mahtavaa! monen monituista hatunnostoa urakasta! murea lopputulos!
muumitalo on kyllä vihoviimeinen keksintö. itse onnistuin puolentoista viikon raksahommien jälkeen saamaan koossa pysyvän virityksen aikaan, pari vuotta sitten. viime jouluna jätin viisastuneena muumit omaan rauhaansa, mutta siskoni ajoi itsensä hermoromahduksen partaalle sen kanssa. yritti tehdä kahta taloa, mutta lopulta ei saanut yhtään kasaan..
oli jotenkin surkuhupaisaa, kun tänä talvena tehtiin jotain joulusiivousta ja löydettiin vähän kostea kenkälaatikko, josta paljastui toiveikkaasti syrjään laitettu kasa valmiiksi koristeltuja muumitalon seiniä. Yäks!

Annimaria said...

Mä menin ostamaan serkuille joululahjaksi muumitalon muotit, ja lupasin mennä ens jouluna kokoamaan sellaisen, jos vain olen maassa. Pitänee siis yrittää pysytellä maanpaossa koko joulun yli, jos se on oikeasti noin hankalaa.