Monday, December 10, 2007

All bad things come in threes.

Viimeisen tunnin olen istunut käytävän lattialla viinilasi kourassa nauramassa hysteerisesti. Ja ei, meillä ei ole kotibileitä, eikä tämä ole opiskelija-asuntola. Joten aloitetaanpa alusta.

Meidän vessan valo ei oikein ole toiminut hetkeen kunnolla. Siinä on sellainen täällä tavallinen katosta-roikkuu-naru katkaisija-systeemi. Yleensä valo siis sammuu ja syttyy narusta vetämällä, mutta viimeisen muutaman viikon aikana valo ei aina ole suostunut sammumaan, vaikka kuinka narua nykisi. Ajoittain vessan lattia on myös ollut märkä, mutta olemme vain luulleet jonkun kävelleen sinne märkänä suoraan suihkusta. Lauantaina kuitenkin huomasin lattian olevan taas märkä, ja pienen tutkimisen jälkeen totesin pisaroiden tippuvan tuosta katkaisijan naurusta. Sammutin valon, kerroin Linseylle, ja lähdin töihin, kun olin jo melkein myöhässä. Illalla Linsey vei vessaan kynttilän ja lapun, jossa varoitettiin koskemasta katkaisijaan.

Tänään olin jo lähinnä unohtanut koko asian, kunhan nyt yritin olla koskematta valokatkaisijaa vessassa ollessani. Aamulla ei satanut, joten lattiakin oli kuiva. Illalla huomasin, että kierrätysroskat kerätään huomenna, joten lähdin viemään niitä ulos. Oli alkanut sataa. Musta laatikko, johon kaikki kierrätettävät pitäisi laittaa ja jättää kadunvarteen, oli kadonnut. Se on ollut pihamme nurkassa koko syksyn, mutta nyt sitä ei löytynyt mistään. Ehkä tuuli on vienyt sen, tai takapihallamme on käynyt mustiin muovilaatikoihin mieltynyt varas. Oli myös taas alkanut sataa, joten leikkasin muovisen maitopullon kahtia, laitoin syntyneen astian vessa lattialle ja kuivasin tietysti lattian.

Myöhemmin Becky tuli kotiin, ja lupasi soittaa huomenna katonkorjaajan. Beckyn uusi poikaystävä on onneksi sähköalalla, joten hän saa korjata lampun sitten kun katto on korjattu ja kuivunut. Kun olimme menossa nukkumaan minä ja Becky huomasimme, ettei meidän huoneidemme valot toimi. Becky meni alas napsauttamaan sulakkeen takaisin päälle, ja vessassa ollut Linsey huusi alakertaan, että valo meni päälle, vaikka katkaisija ei ollut päällä. Kun Linsey sitten pyyhe katkaisijan päällä yritti sammuttaa valoa, se vain vähän himmeni ollessaan pois päältä ja kirkastui kun sen laittoi päälle. Katossa oleva vesi siis luultavasti jotenkin johtaa sähköä lamppuun silloinkin kun katkaisija ei ole päällä. Joten totesimme, että on parasta vaan pitää sulake alhaalla ja käyttää yläkerran vessaa.

Keskikerroksen ja ylimmän valot ovat saman sulakkeen alla, joten marssimme kolmestaan yläkertaan kynttilöin ja tulitikuin aseistettuina. Kynttilän sytytettyämme havaitsemme vessanpöntön olevan täynnä paperia sun ties mitä muuta. Linsey yritti vetää vessaa muutamaan kertaa, ja vesi vain nousi. Joten yläkerran vessa on siis tukossa. Tarvitsemme myös putkimiehen, ja meidän on siihen asti kai vaan uhmattava kohtaloa ja käytävä siinä toisessa vessassa. Sen kai pitäisi olla ihan turvallista, kun sulake kerran on alhaalla.

Joten lopulta totesin tarvitsevani lasin viiniä, ja päädyimme kaikki kolme istumaan vessan eteen käytävälle ja nauramaan. Kun asiat alkavat mennä pieleen, niin ne sitten näköjään menevät kunnolla. Kahden vuokralaisehdokkaan olisi tarkoitus tulla katsomaan vapaana olevia huoneita huomenna. Ei ehkä ole maailman vakuuttavin taloesittely, kun kerromme, että toinen vessa on tukossa, ja toisessa voi saada mukavan pikku sähköiskun, ja huoneissa joita pitäisi esitellä, ei voi pitää kattovaloja päällä. Becky luultavasti soittaa molemmille ehdokkaille ja keksii tekosyyn siirtää asiaa.

Pohdimme, että pitäisi vessan valo ja katon vuotaminen luokitella erillisiksi asioiksi vai samaksi onnettomuudeksi, jolloin kierrätyslaatikon kanssa niitä nyt olisi jo se kolme. Jos ne luokitellaan erillisiksi, on niitä nyt neljä, joten kai kaksi vielä tulossa. Onneksi lukukausi on melkein lopussa, ja kohta pääsee jouluksi Suomeen.

1 comment:

Milla H said...

Mä kun luulin, että mulla on asuntoasiat kurjasti. Onneksi meillä sentään vessan lampputoimii ja pönttökin vetää.