Monday, August 27, 2007

Mistä juhannuksena kohuttiin

Valkosuklaa-mansikkakakku
(10-12 annosta)

Pohja
200g voileipäkeksejä (itse käytin Digestivejä)
2dl kookoshiutaleita
125g voita tai margariinia

Täyte
200g valkosuklaata
2 munaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl sokeria
3dl vispikermaa

Tarjoiluun
Tuoreita mansikoita

Vuoraa irtopohjaisen läpimitaltaan 24cm kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit muruiksi ja sekoita niiden joukkoon kookoshiutaleet ja sulatettu rasva. Painele seos tasaisesti kakun pohjaksi.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Erota munista valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset, sokeri ja sulatettu valkosuklaa tasaiseksi massaksi.

Vatkaa valkuaiset ja kerma ERI kulhoissa vaahdoksi. Lisää valkosuklaaseen ensin kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle.

Peitä kakku huolella ja pistä pakastimeen vähintään vuorokaudeksi. Nosta sulamaan noin 30min ennen tarjoilua. Koristele.


Hieman tiskiä tuotttava operaatio, mutta taivaallinen lopputulos.

No comments: