Harvoin keikkailevan Björkin kotisivuilla kerrottiin tämän esiintyvän Yhdysvaltalaisilla festareilla, jossa hänen lisäkseen esiintyy yhden keikan ajaksi uudelleen kokoonkasattu Rage Against the Machine. Tämä uutinenhan sai potkua Jariin, jonka nuoruuden idoleihin RATM kuuluu. Minua asia e tietystikään hetkauttanut, olenhan juuri ja juuri16-vuotiaana teininä nähnyt RATM:n livenä 2000 Provinssissa. Lähinnä 60- ja 90-luvun poikabändejä kuuntelevana tyttösenä (jälkimmäisestä juuri luopuneena) arvostin sitä kokemusta todella.
Sen verran asia kuitenkin jäi kiinnostamaan, että päätimme tutustua kyseisen kulttuurielämyksen tarjoavaan taide- ja musiikkifestivaali Coachellaan. Kesällä Ruisrockin jälkeen oli keskustelua omista unelmafestareiden top5 bändeistä. -Minne olisit valmis matkustamaan pidemmänkin matkaa. Minä taisin listata ainakin Björkin, Placebon, Blurin ja Red Hot Chili Peppersin. Jarin listalla oli juurikin tuo RATM ja Björk. Kuinkas sitten kävikään, että Coachella arst and music festivalin kokoonpanoon kuuluu mm. Rage Against the Machine, Björk, Red Hot Chili Peppers, Air, Placebo, Arctic Monkees, Jarvis Cocker, Kaiser Chiefs, Faithless, DJ Shadow, The Good, the Bad and the Queen (Damon Albarnin viimeisin kokoonpano), Travis, Gotan Project, !!!, Regina Spektor, Manu Chao, Happy Mondays, Damien Rice, the Roots, Lily Allen , the Kooks ja ihan hirveästi bändejä, joista en ole ennen kuullutkaan, ja joita olen nyt kuunnellut ja ihastellut. Thank God for Last fm.
Parastahan tuossa festarissa tietysti on, että vaikka sinne ei olisi enää lippuja jäljellä, niin minulla ja Jarilla ja kahdella muulla forssalaisella (Ari ja n1ko) on sellaiset. Ja on muuten myös lennotkin varattuna ja maksettuna San Franciscoon 20. päivälle huhtikuuta. Itse festari on pienemmällä paikkakunnalla Kaliforniassa nimeltä Indio, joka sijaitsee yli 10h ajomatkan päässä Friscosta. Luvassa on siis hippi-San Franciscoa, hitunen roadtrippailua, festarit ja lopulta pikainen katsaus Los Angelesia, josta lennämme takaisin Suomeen. Harmi vain, että vappu jää nyt suomessa juhlimatta, mutta eiköhän varhainen rusketus ja suuri musiikkielämys korvaa yhden serpentiinipelleilyn.
Ai niin, New York Times kirjoittaa, että Yhdysvalloissa ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos ei ole saanut kannatusta ehkä siksi, että siellä on kulloisellakin hetkellä monta erilaista säärintamaa. Euroopassa taas kulloinenkin säärintama saattaa vaikuttaa kerrallaan moniin maihin kokonaisuudessaan. Kaikenlaisia perusteluja sitä kuuleekin.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
tiedän, että ari ei ole forssasta, MUTTA forssalaiseksi lasken sen yhtä kaikki. Forssalaisuus käsitteenä kattaa niin paljon enemmän kuin forssasta kotoisin olemisen. (Silloinhan vain Juha olisi oikeasti forssalainen)
Post a Comment